zondag 18 maart 2012

Zwaan om op te eten

Ik wou iets leuks gaan doen, ik verveelde mee een beetje en toen ontstond er dit. Mijn kinderen vonden het geweldig.
Misschien ga ik vaker zoiet doen. Het is weer iets anders ;)



Gele taart

Deze taart heb ik voor een buurvrouw gemaakt. har zoontje was jarig. Dit waren een van mijn eerder taarten, wat minder ingewikkeld qua uiterlijk, maar de smaak is natuurlijk heerlijk.
Ik vind het een mooi effect als je chocola er gewoon overheen laat gaan, dat het een beetje druipt. Ik wou dat ik een iets beter foto had, dan konden jullie ook de zijkanten zien. 




Taart is van buiten niet geel, maar van binnen wel. Er zitten walnoten in en pudding.

Als je wilt bestellen, zet maar een reactie neer :)

Winter schaken

Deze taart heb ik samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar vriend en schoonfamilie voor kerst.

Ik was aan het experimenteren met de binnenkant van de taart en kwam uit tot een soort van schaakbord binnenin. Het lijkt erg ingewikkeld, maar dat valt mee, heel veel lagen in ieder geval. Mijn dochter heeft dingen toegevoegd die zij wou zoals kokos, want ik zelf niet doe. Er zit ook witte chocola in. Het was winter dus zij wou de buitenkant wit met glitters. Ze vond de strepen bij de Juventus taart leuk en heeft die ook hier bij gedaan. In elk hoekje heeft ze een zilver bolletje gedaan. Ze wou het niet al te kaal laten dus heeft ze bloemen er bij gedaan.

Om de reactie van hun te zien kan je kijken op op de blog van mijn nieuwe schoonmoeder. Haar blog is ook erg interessant en vind het erg knap hoe ze die quilts maakt, je moet zeker kijken: -> quiltsvankippetje

Tinkerbel

Mijn jongste dochter is dol op poppen en prinsessen. ik heb wel een eerder een pop in de taart gedaan, maar dit keer besloot ik om tinkerbel te maken, magie en glitters!


Mijn dochtertje doet me denken aan tinkerbel, blonde haren, vrolijk gezicht, altijd levindig en altijd van die schattige jurkjes dragen.
Om het niet al te leeg ta houden, heb ik nog een paar bloemen erbij gedaan.

Juventus

Mijn zoon voetbalt en is een grote fan van Juventus. Vandaar de logo er van.



De strepen heb ik erbij gedaan om het een leuker effect te geven in plaats vlak. Nog steeds glitters, ik ben er dol op en mijn kinderen.

Al mijn taarten die ik maak doe ik met veel vreugde en nooit met tegenzin. Ik geniet er echt van.

Sneeuwwitje

Mijn andere dochtertje die op 4 februari jarig was kreeg een Sneeuwwitje taart. Deze was een beetje moeilijk. Ik had geen kwasten om te gebruiken, dus te wenkbrauwen zijn iets dinker dan verwacht, gelukkig tast dat de smaak niet aan. 


Ik ben wel blij met de achtergrond. Het is niet compleet roze, maar met een tintje wit waardoor je dit effect krijgt.

Mijn dochterje was nog blijer dan ik. Ze straalde het uit~

Markiesa

En 14 maart was mijn dochter jarig. De taart heet Markiesa, het is erg moeilijk om te maken, maar zeker waard. Er zit overheersende chocolade mousse in maar de lange fingers zijn zacht van smaak en zorgen voor een goeie balans. De mousse is overigens zelfgemaakt, net zoals de rest van de taart, maar het is moeilijk om de verhouding goed te krijgen, dat het luchtig word in plaats van waterig of heel hard. Deze taart is van smaak minder overheersend dan de Sonic taart.


Een leuk strikje er om heen om de lange vingers een beetje in stand te houden. Dar moet niet al te veel melk in anders breekt alles af. Roze slagroom erbij, glitters zijn populair en van die zilveren bolletjes en klaar~

De gasten vonden het heerlijk en mooi.

Markiesa is een titel voor de adel, dit is de vrouwelijk vorm. Het betkent markgravin.

Sonic

10 maart is mijn zoontje jarig geweest. Ik maak dan een taart met een plaatje erop, dit keer was dat Sonic. Ik vroeg aan hem wat hij wou, verassend genoeg zei hij geen spiderman, dat is namelijk zijn favoriete superheld. Nou Sonic werd het dus. Ik heb eerst een plaatje/voorbeeld gezocht en daar van uit zitten tekenen en later vormen gesneden uit fondan. Beetje zitten verven, speciale taartverf, glitters erbij voor een glans. Hij was er helemaal blij mee. Ik hoorde ook dat hij heerlijk smaakt.  Op de achtergrond zien jullie de taart van mijn dochter, die zien jullie later nog.