zondag 29 april 2012

Rood met witte en rode stippen

Mijn oudste dochter heeft dit gemaakt voor haar vriend. Hij was op 22 april jarig. Ze wou iets met chocola, maar het bleek dat we te weinig hadden en de winkels waren dicht. We hadden maar 1 reep en daar meost ze het maar mee doen. Het is een italiaanse taart, het lijkt op een cake, het is zonder vulling. Maar ze wou er vulling in dus heeft ze custard er tussen gedaan. Ik heb net nieuwe taart en muffin spullen gekocht dat ik ook nog wel een ga laten zien. Het is een kleine taart met 4 lagen. Ze wou het gaan versieren met witte chocola, maar dat lukte ook niet,omdat we het niet hadden, dus ging ze fondant en marsepein gebruiken. Het rode is marsepein en wit is fondant.



Het was een beetje gesmolten toen ze bij hem aan kwam en daarom ziet het er zo uit. Maar ze vonden beide dat het heerlijk was. Ik vind het op een paddenstoel lijken.

zaterdag 28 april 2012

Eenzaam uiltje

Ik ben weer eens bezig geweest. En dit kwam eruit. Mijn mixer werkt nog steeds prima. Ik doe niet zovaak iets met dieren of planten, dus besloot ik dat maar een keer eens te doen.




Het uiltje is gemaakt door mijn ena oudste dochter. Ik vind dat het erg goed gelukt is.
Natuurlijk hebben we de glitters weer.


De kleuren kan je mengen met fondant en spcecial kleurstof. Maar ik heb ook marsepein gebruikt.
Taart van binnen is chocola, slagroomvulling met rum smaak.




vrijdag 27 april 2012

Bloemen broodje

Nou, ik heb mijn mixer dus gebruikt om brood te maken. Nu hoef ik het zelf allemaal niet te kneden. Ik maak voor broodjes zelf, omdat ik ze lekker vind, maar mijn kinderen ook. Ook als mijn brood op is en winkels dicht. ik kan ronde broodjes maken, lange, met vormpjes, met sesamzaad of iets anders er in stoppen.




Ik heb deze ronde bolletjes gemaakt. Het lijkt net een bloem. Ze zijn lekker zacht, en de sesamzaadjes geven het ook een lekker smaak. Het vult ook goed.
En het hele huis ruikt ook naar vers gebakken brood!

donderdag 26 april 2012

Mixers nog aan toe!

Ik heb een nieuwe mixer, al een tijdje...en daar maak ik nu vaker mijn taarten etc. mee. het is een monster vergelijkbaar met wat ik eerst had/heb.

Iedereen kent deze, een hand mixer. Maar daar worden je handen zo vermoeid van, netzoals bij een staaf mixer.

En daarom kocht ik deze. Alles gaat vanzelf draaien. Maar deze ging op een gegeven moment stuk en nog een :(

Dus heb ik dit monster. Ik gebruik het ook voor brooddeeg, ik maak zelf ook brood, daar meer in mijn volgende bericht., taarten en alles wat ik er nog mee kan doen. Het gaat echt snel en gemakkelijk, ik hoef hem alleen aan te zetten en de standen aanpassen. Het lijkt een zwaar iets, maar het valt echt mee.
Hopelijk gaat deze wel een tijdje mee anders moet ik maar met sterker geschut komen.

woensdag 25 april 2012

Kokos kubussen

Deze koekjes zijn erg simpel om te maken en ze zijn heerlijk. Je kan ze bij de koffie nemen, thee, maar ook gewoon als je er zin in hebt. Soort van gebak, omringt met chocola en daarover heen kokos. Snel om te maken, maar ergens wel een kliederboel, chocola en kokos over op je vingers.





Misschien moet ik een keer het recept erop zetten. Of vertellen hoe ik het maak.

maandag 23 april 2012

Pasen en eieren breken.

Pasen is er al een tijdje niet meer, maar ik ga toch nog een paar eieren er op zetten die ik met mijn kinderen heb geverfd. Het is een traditie dat we elke jaar eieren gaan verven en tegen elkaar aan "slaan". En de ei die dan breek, het zijn natuurlijk wel gekookte eieren, verliest. Jammer van het plaatje, maar je kan wel lekker eten. 


Onze eend, waar we de eieren in kunnen zetten.
Dit is mijn ninja meisje, die schitterd letterlijk~

Mijn oudste dochter vind die met de bloemen erg mooi en wou niet dat we het gingen breken.

(hristo vaskrs)
Ik ben orthodox en onze pasen is eigenlijk een week later en dan mogen we op de grote vrijdag geen eieren, vetten, chocola etc eten, alleen vis. Maar zondag is de rustdag en mag je zoveel eten als je wilt.

Een huisje.

Een konijn, en op deachter kant heb je en kip.

En dit zijn meer eieren voor de kinderen. Roze en stickers.

Elk jaar word het weer leuker, meer ideeën ,kleuren en stickers!