zondag 27 mei 2012

Bratz


Dit is ook een oude taart die ik voor mn 2e dochter heb gemaakt.
Het is een Bratz pop in een taart.
Ze houd van paars en rose. Dus ik heb het ongeer zo gecombineerd.
Het was mijn eerste keer om een pop in een taart te zetten. Ik vind dat het wel goed gelukt is.




Ik heb na deze taart eigenlijk niet meer zoiets gedaan. Ik ben veel meer bezig met 2D. En als het 3D is, dan is het niet zoals dit.

De pop is heel gebleven en er was niets mis met de taart. Ze heeft er later nog mee gespeeld.





vrijdag 11 mei 2012

Kleine zeemeermin

Ons buurmeisje was jarig en heb voor haar een taart gemaakt. Ik wou eerst Dora doen, maar vroeg me af of ze misschien te oud is geworden voor Dora. Toen ging ik andere prinsessen en sprookjes doorkijken en vond een leuk plaatje van Ariel, de kleine zeemeermin.


Het groene moet zeewiervoorstellen, en de blauwe glitters het water. Ik vond het een leuk effect. Er zitten overal glitters op, ik dacht misschien was het teveel. Maar ik weet ook dat kinderen van glitters houden en ik zelf ook. Heb ook besloten haar gezicht en "menselijke" deel te gaan verven in plaats van het met fondan te doen zoals de rest. Ik vind het wel gelukt.


Even een beetje met het licht spelen en zo laat ik haar schitteren.



donderdag 10 mei 2012

Spiderman

Mijn zoontjes zijn gek op spider man, batman, superman etc. Netzoals de meeste jongetjes rond die leeftijd.
Daarom heb ik een spidermantaart gemaakt, nouja, een deel van hem.



Achtergrond van de taart is een spinneweb en daarbovenop heb ik kleine spinnetjes opgezet. Een 3D effect. Iedereen wou een spinnetje eten en waren er niet bang voor zoals gewoonlijk.

De ogen van spidey zijn gevuld met glitters, dat geeft,vind ik zelf, een erg leuk effect.



Piano taart

Ook een van mijn oude creaties was een piano taart.Het ziet er natuurlijk niet professioneel uit, maar het was nieuw voor mij. Ik wou het proberen. En daaruit kwamen deze twee. Een voor mijn zoontje en de andere voor een kennis. Ze vonden het beide geweldig.




Ik wist niet precies hoe ik het moest doen, voor mij waren de toetsen belangrijk, dat is ook het leukste eraan.
 Daarna gewoon een notenbalk eronder en een muziek-sleutel. In de noten balken heb ik de bijbehorende tekst geschreven. Ik heb het niet helemaal met chocola omringd, maar gewoon eraf laten druipen.



Missien moet ik deze ook een keer eens proberen, aangezien ik zoveel nieuwe spulletjes heb. Ik zou er ook extra dingetjes bij kunnen doen, iets mooier qua vorm maken.

Jammer dat je op de taart niet echt muziek kan spelen. Dat zou echt geweldig zijn! Je moet het maar doen met de smaak.




dinsdag 8 mei 2012

Panj torta

Of terwijl, boomstam taart.

 Dit was een van mijn eerste en meest gemaakte taart. Het is lang geleden dat ik er een heb gemaakt, maar ik vind hem nog steeds mooi. Het is een liefhebber onder de kinderen,omdat het eruit ziet als een stukje boom. De taart zelf is zacht van binnen.



Het groene moet eigenlijks mos voorstellen. Ik weet dat de uiteindes van een boom niet groen zijn, maar zo geef ik ook wat meer kleur aan de taart.



Dit is gewoon de standaardvorm die ik maak, maak je kan het natuurlijk ook een wat andere vorm en kleur geven.

woensdag 2 mei 2012

Oud maar lekker

Ik heb een oude fotoapparaat bekeken, en het bleek dat er nog wat taarten tussen zaten. Een van me eerste taarten. Dus ik dacht, laat ik die maar ook eens plaatsen.
Te beginnen met een taart die voor mn 2e dochter is gemaakt. Het is niet geweldig, maar de smaak blijft lekker. Je ziet dat het een beetje druk is links, dat kwam doordat het glitterpotje openging en alles eruit ging. Maar dat maakt niet uit, de kinderen zijn dol op gliters. Ik wou proberen om er een zelfgemaakte strik om heen te doen, ook niet al te best, maar het idee is wel leuk.



Nu doe ik de decoraties meer met fondant en marsepijn, maar toen verfde ik het vooral. Dat kan je zien aan de bloemetjes en aan het meisje dat mijn dochter moet voorstellen.
Het blijft wel leuk, decoreren.